Onze DJs

Benieuwd wie er allemaal op ons radio station voorbij gaan komen? Hieronder stelt elke DJ zichzelf even voor.

 

Ares Meijer is geboren in 1967 en loopt over van energie. Een regelrechte 49er dus! In 1978 kreeg hij een transistor radio cadeau. Net op dat moment had Kate Bush haar mega hit Wuthering Heights en dat was de trigger voor Ares om heel veel radio te gaan luisteren. Vervolgens sloeg het radio virus in volle hevigheid toe en ging Ares ook zelf radio maken. Wat begon met thuis met draaitafels en een mengpaneel cassettebandjes voor de lokale kroegen te maken, leidde al snel tot het presenteren van programma’s bij de lokale radio.

In 1990 is hij bij West-Friesland Radio terecht gekomen, waarna nog vele stations zouden volgen. Vanaf de start werd Ares DJ bij LoopreizenRadio, waar hij op de doordeweekse dagen dagelijks met veel plezier het programma Run through the Traffic presenteerde. Vanzelfsprekend is hij ook op 4EVER49 Radio te beluisteren, iedere zondagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur is Ares van de partij.

En nog even over zijn muzieksmaak: na al die jaren is hij nog steeds een fan van Kate Bush! Verder kan hij enorm genieten van Supertramp, maar ook van dance, trance en hedendaagse popmuziek.

 

Als deejay begon de carrière van Bernard ter Horst al eind jaren 70. In die tijd trok hij de regio door met zijn drive-in show. Toen hij na 10 jaar de party’s wel had gezien maakte hij de overstap naar de radio. We praten over eind jaren 80. In die tijd werd er nog geen commerciële omroep toegestaan. De enige popzender die Nederland toen kende was Hilversum 3 het tegenwoordige Radio 3. Bernard deed dan ook zijn eerste radio ervaring op bij de plaatselijke ziekenomroep die hij na ongeveer 8 jaar verliet om de overstap te maken naar lokale radio.

Als je al van een doorbraak kon spreken dan was dit begin jaren 90 bij Radio NRG. Hij presenteerde in die tijd Classic Tracks een programma vol met 70’s en 80’s soul- en discoclassics. Met de verhuizing van Bernard naar een andere omroep verhuisde dit programma gewoon mee. Dit leidde er toe dat het programma Classic Tracks sinds 1995 bijna onafgebroken op de radio is uitgezonden op radio NRG, Stadsradio Delft, Megastad FM Rotterdam en Feel Good Radio. Bij deze laatste was de programmanaam inmiddels veranderd in Classic Grooves.

Nu is Classic Grooves, samen met collega DJ Remco Ruijgers, wekelijks te beluisteren op woensdagavond bij 4ever49! Over 4ever49 gesproken; na jarenlange radio ervaring te hebben opgedaan bij verschillende radiozenders waaronder de nog niet eerder genoemde stadsradio Den Haag, ziet Bernard dit als een kroon op zijn werk als radio-DJ. Werken bij een landelijk radiostation! Naast zijn eigen bedrijf en zijn werk als voice over is hij ook ieder weekend te beluisteren op 4ever49. Tune in and Join the club!

Qua muzieksmaak zijn er bij Bernard geen verrassingen: 70’s en 80’s (vooral soul en disco) en qua artiesten wordt hij blij van Earth Wind & Fire, Change en The Whispers.

Naast DJ is Brad Grobler een muziekproducent, componist en zanger.

In de loop der jaren heeft Brad een aantal hits gehad, o.a. met Dance Nation. Hun debuutsingle Sunshine heeft in vele landen in de top 20 van de hitlijsten gestaan en stond zelfs gedurende 8 weken op de nummer 1 positie in de Europese Dance Charts.

Hij heeft projecten met en voor grote artiesten en labels gedaan, zoals Hardwell, Afrojack, Tiesto, DJ Rob & MC Joe, Scooter, Spinnin Records, Blackhole, Armada Music, etc.

Brad maakte ook deel uit van het productieteam dat de hitsingle” You make me feel’ van Becca geschreven en geproduceerd heeft. Deze productie haalde de top 10 van de USA Billboard Dance Chart. Met de song “Earth Angel” had Brad als uitvoerend artiest samen met Mr. Z in 2009 een nummer 1 hit in Nederland.

Daarnaast heeft hij als zanger aan vele producties zijn steentje bijgedragen, wat weer geleid heeft tot optredens op vele festivals in de wereld.

Als DJ is Brad vooral bekend om zijn legendarische programma African Happy Hour, waar alle talenten van Brad als muzikant, zanger, producent en DJ samen komen. Dit programma is bij 4EVER49 op de donderdagavond tussen 21.00 en 22.00 wekelijks te beluisteren.
Brad heeft zijn eigen muziek productie maatschappij Big Productions en een onafhankelijk Internet platen label.

Debby Roukens is een Zuid-Hollandse in hart en nieren. Geboren en getogen in Ridderkerk en via Rotterdam, Dordrecht, Delft, Rijswijk en Den Haag is ze op het prachtige eiland Goeree-Overflakkee ‘geland’ waar ze nu al een aantal jaren met haar gezin woont.

Debby begon haar radiocarrière bij Stadsradio Rotterdam waar ze het nieuws las. Na een kort uitstapje naar de redactie van Hart van Nederland ging ze bij de regionale omroep werken. Al binnen een paar maanden werd ze daar één van de vaste gezichten en stemmen. Op televisie presenteerde ze 13 jaar lang meerdere keren per week de nieuwsbulletins. Daarnaast was ze 19 jaar lang radiopresentator met programma’s op verschillende tijdstippen. De meeste bekendheid kreeg ze met het programma ‘Debby en haar mannen’ dat 5 jaar lang tegelijk op radio en tv werd uitgezonden. Ze is gek op de sauna, escaperooms en geocachen. En oh ja, ze is (echt waar!) 49 jaar.

De muzikale smaak van Debby is heel erg breed en past volledig bij 4EVER49. Afhankelijk van het moment en haar stemming kan zij genieten van artiesten en bands zoals Gregory Porter, Sting, Annie Lennox, India Arie, Norah Jones, Nits, Pink Floyd, Nitin Sawhney, Adiemus, Deep Forest, Madonna, George Michael, Radiohead, Michael Jackson, Yonderboi, Sade, Supertramp, Loreena McKennitt, Seal, etc. Maar van tijd tot tijd kan zij klassieke muziek ook erg waarderen.

Debby is samen met Mark van Dale op weekdagen van 16.00 tot 19.00 uur dagelijks te horen in het 4EVER49 programma Spitsstrook.

Muziek en radio zijn Hans werkelijk met de paplepel ingegoten.

Geboren in april 1964 liggend in de wieg met in de verte de klanken van het concert van de Beatles in het mooie West-Friese Blokker zouden best al in een vroeg stadium de inspiratiebron kunnen zijn geweest voor zijn interesse in radio en muziek.

De eerste kennismaking met het maken van radio was eind jaren 70.  Als 14 jarig jochie naar de studio van Radio 101 en Weekend Music radio. Singeltjes draaien en cassettebandjes opnemen die illegaal werden uitgezonden op de FM.

In de jaren 80 werd het allemaal professioneler. Radio Horizon en Ideaal FM.

De piratenzenders van West-Friesland, te beluisteren in heel Noord Holland, commercieel dus op vaste tijden een radioprogramma, in die tijd was het elke week jingles en commercials inspreken. De sonore stem en vrolijke stemming van Hans werd hier gevormd tot een welkome en nuchtere schuif maar aan in menig huiskamer. Ook werd er achter het ouderlijk huis van Hans een opnamestudio gebouwd waar elke week artiesten werden geïnterviewd. Het is achteraf altijd leuk om te vertellen dat bij ons thuis er elke week artiesten over de vloer kwamen als Nico Haak, Harry Slinger (drukwerk) , George Baker, Jerney Kaagman.

Door de week radio maken en in het weekend als DJ in diverse discotheken en kermissen. met “de Bak” als hoogtepunt.

Staand in een vrachtwagenfront, achter de tralies met je wit zwart gestreepte outfit, muziek draaien voor duizenden mensen die helemaal uit hun bol gaan is het mooiste wat er is.

De jaren 90 waren van professionalisering en kwam de radio uit de illegaliteit.

Hans kreeg de eer om het eerste radioprogramma te presenteren bij RTW, wat later bekend werd als West-Friesland radio, de grootste lokale omroep van Nederland. Nog meer artiesten, serieuzer, leerzaam, en op een gegeven moment was de studio zijn 2e huis.

Grote evenementen, de lat lag hoger, de concurrentie groot, en de radio ging op de automatische piloot.

Tijd voor Hans om op het hoogtepunt te stoppen met radio.

De Zeros stonden voor nieuwe uitdagingen. Het bloed kruipt en de radio blijft trekken. Hans kreeg te horen dat de grootste lokale een faillissement nabij was dus tijd om de FM frequentie voor Noord Holland weer over te nemen. Ook tijd voor een bestuursfunctie.

Met 3 oud collega’s heeft hij MIX724 opgericht. Een radiostation te beluisteren op de FM in heel Noord Nederland en natuurlijk inmiddels wereldwijd via internet. “Eindelijk, we stonden weer aan op de bouwplaats en in de winkels”.  iets wat in de jaren 80 en 90 heel gewoon was, “We werden weer gebeld en er werd over gesproken.” Aldus Hans.  Het was een succesvolle en een mooie tijd.

Tijden veranderen en radio maken kan inmiddels vanuit de hele wereld. Met zijn mobiele studio heeft hij jaren lang voor diverse radiostations gewerkt en in 2020 benaderd door de organisatie van loopreizen.nl

Hij was blij verrast, “Ik zat op dat moment in een moeilijke fase qua gezondheid, voor een half jaar in de rolstoel en de kans dat ik er ooit nog uit zou komen was zeer klein. Hier zag ik een kans om me te focussen op de dingen die ik nog wel kan.”

En hoe mooi, een d.j. bij looprijzen radio die niet kan lopen. Door het creëren van een positieve omgeving en zijn doorzettingsvermogen is het hem gelukt om bij de 1% mensen te komen die na een operatie weer kan lopen.

Het was radio voor een specifieke doelgroep en ondanks dat ze er volgens Hans vanwege de corona periode niet alles uit hebben weten te halen was Loopprijzen radio ook weer een leerzame en bovenal aangename 2 ½ jaar.

Zo zie je maar weer, blijf altijd in beweging en met beide benen op de grond.

Dat doet Hans ook, een man met een krasje maar 4ever49.

Hans zal elke werkdag van 10 tot 12 zijn programma presenteren.

Harald Bos is in 1978 begonnen als DJ in disco-bar Cupido te Capelle a/d IJssel. Begin jaren 80 kwam daar het presenteren van radioprogramma’s bij.

Vele illegale radiostations passeerden de revue, voordat Harald terecht kwam bij het volledig legale NEWS FM, dat later Stadsradio Rotterdam zou worden. Daar kon hij zijn programma “Disco Extravaganza” voortzetten i.s.m. met de toen in Rotterdam gevestigde Bluetiek In Discotheek.

Hier heeft hij vele internationale sterren voor zijn show geïnterviewd. Ook was er een hechte samenwerking met de, helaas veel te vroeg overleden, Peter Slaghuis alias “Hithouse”. Later zou Disco Extravaganza weer opgepakt worden bij Barendrecht FM.Rond het jaar 2000 verscheen het fenomeen Internetradio met de hele wereld als bereik. Bij het station Baja Radio presenteerde Harald iedere vrijdagavond de Baja Beach Party. Na nog een aantal omzwervingen kwam Harald in mei 2020 bij LoopreizenRadio terecht, waar hij op alle werkdagen het programma Happy Hour presenteerde.

Tevens is Harald al jaren actief in allerlei zalen, clubs en feestcafé ’s, waar hij als DJ de stemming er goed in weet te houden.

Harald is ook al vele jaren bezig met zijn concept “Disco Extravaganza”, waar de muziek uit de jaren 80 en 90 in een professioneel geproduceerde mix van een uur samen worden gebracht. Deze mixen, die inmiddels een begrip zijn geworden bij de mix liefhebbers, zijn te beluisteren op zijn Mixcloud account: www.mixcloud.com/haraldbos

Kortom, bij Harald is het leven iedere dag een feestje en dat is precies waar 4EVER49 Radio voor staat! Op werkdagen tussen 14.00 en 15.00 is hij dan ook te beluisteren in zijn programma Hottentotten.

Zijn persoonlijke smaak op muzikaal gebied zal niemand verbazen: 70’s, 80’s, 90’s met de nadruk op disco, funk en soul. Maar ook de muziek van nu en natuurlijk een beetje feestmuziek worden erg door Harald gewaardeerd.

Jeroen Smits zag op 2 oktober 1975 voor het eerst het levenslicht in een ziekenhuis te Leidschendam. Al snel blijkt dat, de in een arbeiderswijk vlakbij Den Haag opgroeiende, Smits talent heeft voor het maken van grappen en het entertainen en vermaken van mensen. In zijn jeugdig bestaan is Smits op voetbalclub of familiefeest vaak de spil van het gebeuren als het gaat om lachen en het maken van plezier. Hij speelt rollen in toneelstukken op de basisscholen die hij doorloopt. Leren blijkt ten tijde van het voortgezet onderwijs niet zijn meest favoriete bezigheid te zijn. Met hier en daar wat verandering van scholengemeenschap, behaalt hij in 1992 op het st. Maartenscollege te Voorburg uiteindelijk toch zijn MAVO D diploma.

Moppentoppers
Als vrolijke, eerlijke puber speelt voetbal een grote rol in het dagelijkse leven van Jeroen. Hij steekt zijn ambitie, om als prof door het leven te gaan, dan ook niet onder stoelen of banken. Trainen, trainen, trainen, dat is waar de inmiddels 2e jaars MBO student Smits, zich op dat moment mee bezig houdt. Zijn twee nichtjes zorgen er in eerste instantie voor dat vanaf dat moment zijn leven een heel andere wending krijgt. Zij zijn het namelijk die Jeroen in de zomer van 1994 opgeven voor een auditie van het nieuwe RTL 4 programma  Moppentoppers. Zonder enige verwachting vertrekt Jeroen richting de Joop van den Ende tv studio’s te Aalsmeer.

In Aalsmeer begint de doorbraak op de Nederlandse televisie en de weg naar het bekende Nederlanderschap, vele optredens in het land, het maken van commercials en een theatershow.

Miljoenen kijkers zitten aan de buis gekluisterd als in november 1994 Ron Brandsteder de eerste finale van de moppentoppers presenteert. Zoals vele verwachten, behalve Jeroen zelf, wint hij met overweldigende meerderheid de finale. De publieksprijs krijgt hij uit handen van Simone Kleinsma en de vakjury prijs uit handen van André van Duin. Wat de 17-jarige Jeroen erg ontroerd zijn de woorden die van Duin hier aan toevoegt. “Het is meer dan verdiend, van jou gaan we nog veel horen en plezier aan je beleven”. In 1995 komt daar nog eens de overwinning van de Supercup van moppentoppers bij. Tussen deze twee overwinningen door maakt Jeroen in opdracht van Bolletje beschuit, in oktober 1995, een televisiecommercial samen met actrice Tanja Jess.

Het wordt Jeroen steeds duidelijker dat zijn toekomst in de televisie & entertainmentwereld ligt. Hij heeft zich inmiddels neergelegd bij een amateur-carrière als voetballer en stopt met zijn studie aan het Tinbergen College te Den Haag.

Voorstellingen binnen 48 uur uitverkocht 
Jeroen gaat zich volledig richten op een carrière als presentator/entertainer. Als televisiepresentator maakt Jeroen, onder toeziend oog van Joop van den Ende, zijn debuut in oktober 1996 bij de start van Call TV bij Veronica. Hij begint in de nachtelijke uren met het programma Nachtbrakers, vanwaar hij doorgroeit naar de middagprogramma’s. Jeroen wordt gevraagd om vanaf het najaar 1997 in Showbizcity te Aalsmeer in de comedy club te gaan optreden als stand-up comedian. Hier ontstaat de liefde voor het theatervak. In december ’97 heeft hij zijn eigen mini-theatertour; de drie voorstellingen zijn binnen 48 uur uitverkocht.

Platenmaatschappij Koch MM
In december ’99 brengt platenmaatschappij Koch MM een cd uit met een terugblik van Jeroen op de afgelopen eeuw. Dit succes wordt opgevolgd door een uitverkochte theatervoorstelling in het Amsterdamse Nieuwe de la Mar theater op 20 december van datzelfde jaar.

Gezin
Jeroen verhuist en verkast. Via omzwervingen van Amsterdam, Hoorn, Oegstgeest en Deventer verhuist hij in 2001 definitief terug naar zijn geboortegrond Voorburg. Hij betrekt hier met zijn vriendin Marloes en Labrador Max in mei van dat jaar een gezellig appartement in het centrum van Voorburg. In 2007 trouwen de twee met elkaar en krijgen in oktober 2008 een wolk van een dochter die de naam Luna krijgt. In november 2012 volgt er een tweeling. Ook dit zijn meisjes en krijgen de namen Rosa en Pippa. Niet verwacht maar dan toch gekomen. In 2014 komt het tot zover laatste kindje binnen de familie Smits. Nino Jake lost de lang gekoesterde droom op een jongen in. Zo telt het gezin Smits vier kinderen waaronder drie dochters en een zoon.

Documentaires 
Jeroen maakt voor verschillende instanties en opdrachtgevers de nodige documentaires. Zo bouwt hij voor de allerarmste van Mexico middels stichting Homeplan huizen, voor de stichting Stars in Their Eyes maakt hij een documentaire over de schaduwzijde van het WK voetbal. In twee weken leeft en volgt hij de dakloze jeugd van Kaapstad. Met meer dan 4000 uur live televisie is Smits een presentator met bijzonder veel ervaring. Tel daar alle optredens in het land jaarlijks bij op, waaronder vele vaste en terugkerende opdrachtgevers, en je hebt een aardig cv.

Oudejaarsconferences en theaterprogramma’s 
Jaarlijks speelt Jeroen een tweetal theaterprogramma’s die door een van zijn bedrijven, Jeroen Smits Produkties, worden geproduceerd. Een reguliere programmering en een afsluitende Oudejaarsconference.

Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand 
Veelal kreeg Jeroen het verzoek of hij ook op een speciale en humoristische manier mensen in de echt kon verbinden. Uiteindelijk is Jeroen in maart 2013 het gevecht met de boeken aangegaan en mag hij zich vanaf mei 2013 officieel beëdigd BABS, Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand, noemen. De beëdiging vond plaats in de rechtbank van Rotterdam. Voor meer informatie surft u naar www.trouwambtenaar.tv

Jo de Graaf begint zijn loopbaan als discjockey op z’n eigen zolder als etherpiraat.
Toen in Rotterdam, de geboortestad van Jo, Radio Atlantis (begin tachtiger jaren) verscheen waren alle overige radio piraten met stomheid geslagen!
Zo professioneel en met een zeer groot bereik. Dit werd het doel van Jo de Graaf, 6 maanden later deed hij daar dan ook, op zeer jonge leeftijd, een dagelijks ochtendprogramma. Na wat omwegen en het opgeheven Atlantis (32 maal uit de lucht gehaald) draait hij, voor een aantal jaren, in het weekend plaatjes in Bar Don Kozak en Uncle Sam op het stadhuisplein van Rotterdam. Toen het house / gabber tijdperk aanbrak kwam Jo daarmee in aanraking en begon met het organiseren van special avonden in een Jongerencentrum op de Slinge in Rotterdam, dit deed hij samen met goeie vriend Piet van Vliet (r.i.p) en wel Pompeï.

Dit jongere centrum groeide uit tot één van de bekendste ‘gabber’ zaken van Nederland. Namen als Paul Elstak, Dj Panic waren destijds beginnende Jocks. Echter was het na ruim twee jaar wel op voor de commercieel draaiende Jo de Graaf. Hij werd gevraagd om als Dj te komen draaien in de startende Baja Beachclub aan de Meent in Rotterdam.

Deze reis heeft ruim 18 jaar, 3 prachtige kinderen Grote Baja Beachclub aan de Kareldoormanstraat, Baja Beachclub Port Olympic Barcelona, Baja Radio op het internet, 20 Baja cd’s, hits met o.a Dance Nation / Sunshine en vele overige avonturen geduurd. Een tijd die voorbij is gevlogen.
Na ruim 30 jaar nachtleven kwam Jo, via vriend Rob Duyn, terecht in de reizen. Deze reizen worden samengesteld voor hardlopend Nederland onder het label Loopreizen.nl. Via dit label kan je een vlucht, verblijf en startbewijs boeken voor jouw internationale Loop avontuur. Acht jaar later is het uitgebouwd tot de Marktleider in Nederland en label in België en Duitsland.

Onderweg, rond de Corona jaren, legde Rob Duyn Jo de vraag voor om zijn oude passie (radio) samen te brengen met de huidige bedrijven. Via het internet was LoopreizenRadio geboren.

Twee jaar later en een lonkend DAB+ netwerk in Nederland hebben Rob en Jo nu een heus commercieel radio station opgezet voor de mensen die midden in het leven staan en elke dag het leven vieren. 4ever49 Radio. Celebrating Live.

Het radio station brengt positieve muziek, brengt de leeftijdsperceptie onder de aandacht en viert elke dag een feestje. 24 uur per dag te beluisteren en met dagelijkse live programma’s. Waar het vroeger allemaal mee is begonnen is nu weer terug op zn pad. Is de bal daarmee rond?

Nee dit is ook weer een deel in het positieve leven van Jo de Graaf.

Dagelijks is Jo de graaf te beluisteren tussen 07-10 uur op www.4ever49radio.nl en via DAB+. Dit ochtendprogramma doet hij samen met Jeroen Smits  de moppentopper en RTL presentator van Married at first sight.

Mark van Dale (geboren als Marc Pols in Rotterdam) begon aan het begin van de jaren 80 als radio-dj bij Rotterdamse piratenzenders als Havenstad Radio, Radio Amerika en Free Radio Rotterdam. Nadat alle (illegale) piratenzenders uit de lucht gehaald waren was hij één van de pioniers op het legale StadsRadio Rotterdam.

Aan het begin van de jaren 90 werd hij bekend als presentator van het eerste (hardcore) dance-programma op de Nederlandse radio, genaamd “Turbulentie”. In die tijd begon hij ook met het produceren van dancetracks. Met Erik de Koning (DJ Enrico) produceerden zij aanvankelijk gabbertracks onder de naam King Dale, maar het grote succes kwam nadat Mark en Erik melodieuzere clubtrance gingen produceren, met de internationale dancehit ‘Waterverve’ als absoluut hoogtepunt. Ook ‘Kay Merry Go Round”, ‘Something Going On’ (met CB Milton) en ‘Stand Up’ waren grote (club)hits. Door deze bekende hits groeide zijn populariteit, hetgeen resulteerde in diverse shows in binnen- en buitenland. Naast het optreden als DJ op festivals en in clubs is Mark gedurende zijn gehele loopbaan altijd op de radio te horen geweest. Van Paradise FM op Curaçao ging hij naar Fresh FM, Deep Radio en recentelijk naar Wild FM.

Mark van Dale is still going strong, de agenda is ook na de Coronabreak weer volop gevuld met optredens, zoals op Den Haag Outdoor, Het Bevrijdingsfestival op het Malieveld, Thuishaven (Summer of Love and Promised Land Festival), Paradigm, 010 Classics, 30 Love, is hij sinds 2019 vaste DJ bij 40Up en mocht hij in augustus 2022 tijdens het afscheid van Charly Lownoise & Mental Theo draaien voor een kleine 18.000 bezoekers in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Bij 4EVER49 presenteert Mark op de doordeweekse dagen tussen 16.00 en 19.00 samen met Debby Roukens het programma Spitsstrook. In de vrijdageditie van dat programma worden ook DJ’s uitgenodigd en geïnterviewd, mini-mixen uitgezonden en is er uiteraard aandacht voor de party-agenda. 

De muzikale smaak van Mark is erg divers. Natuurlijk is hij fan van house muziek, maar ook van de sounds van de 90’s en 00’s. Qua artiesten gaat het van The Beatles tot Son Mieux, van Gruppo Sportivo tot Harry Styles en van Talk Talk tot Di-rect.

Pierre van der Stappen begint in de jaren 80 als discjockey bij Radio Limbo. Hier wordt hij ‘ontdekt’ door Dik van der Lee van Free Radio Rotterdam. Na veel draai uren op Free Radio Rotterdam en later nog Radio Monique komt Pierre op Europoort Radio. Na Europoort radio maakt hij samen met Ad Koppendrayer een zondagavond programma bij Holland FM. Pierre is elk weekend op de radio bij NEWS jongerenradio later NEWS FM.

Hierna volgen veel radiostations met verschillende programma’s, zoals Stappen, Melo3 en Driekwart.

Driekwart is een blijver, elke dag op Loopreizenradio en nu op 4EVER49!

Pierre is een liefhebber van whisky en luistert naast de radio graag naar Paul Carrack, Young Gun Silver Fox en Michael McDonald.

Waarom radio? Als hij zegt Ferry Maat, Alfred Lagarde, Kas van Iersel dan is dat toch wel duidelijk?

Remco Ruijgers werd geboren in Delft op 31 december 1970. De interesse in muziek en DJ’en begon al op vroege leeftijd door programma’s als Ferry Maat’s Soulshow en AVRO’s 3 maal Doordraai. Op 14-jarige leeftijd kwam hij per toeval in contact met iemand van de Delftse Ziekenomroep RAZO alwaar in eerste instantie plaats nam als radiotechnicus. Door een tekort aan presentatoren kroop hij echter steeds vaker achter de microfoon en de ambitie om hier in verder gaan groeide.

De stap naar lokale radio werd gezet in 1992 met als doel een mix-programma in de lijn van Ben Liebrand’s In The Mix. Daar zag Radio Delft niets in, maar het was wel op zoek versterking voor het populaire jongerenprogramma De Versnelling. Dit programma presenteerde hij 2 jaar totdat in 1993 de stekker uit de omroep werd getrokken. Hierna ontwikkelde hij zich als turntablist/scratch-DJ en haalde in 1993 de finale van de prestigeuze DMC DJ Championships. De jaren erna ontwikkelde hij zich als club-DJ en draaide o.a. in clubs als Melkweg, Now & Wow en de Hemkade.

Vanaf 1997 werd hij gevraagd de ochtendshow te presenteren bij Radio NRG. Tot aan 1999 presenteerde hij daar tevens diverse dance-programma’s en ontwikkelde zich als audiovormgever. Radio NRG werd Stad FM Delft en later Stadsradio Delft en bij deze stations bleef hij betrokken als o.a. zendercoördinator, vormgever en presentator.

Samen met Bernard ter Horst presenteert hij sinds 2015 ClassicGrooves op o.a. Feel Good Radio en Open Rotterdam. Dat ClassicGrooves nu ook landelijk te horen is op 4EVER49 ziet Remco als een enorme eer en kroon op de unieke samenwerking met Bernard, de elkaar al kennen sinds de jaren 90 via de RAZO in Delft.

Rico van Amstel begon zijn radio-actieve bestaan in de jaren 90 bij Stadsradio Rotterdam. Een verdere basis werd gelegd bij Stadsradio Den Haag, City FM Amsterdam en Radio NRG.

In de jaren daarna heeft hij programma’s gepresenteerd bij stations zoals Baja Radio, Coastline FM (regionaal), Hotradio (regionaal), Radio 8FM (regionaal), Radio Decibel (Heilo), Falcon Radio (regionaal), Den Haag FM, Regio FM, Radio Mi Amigo, JAMM FM, Smart FM/LINQ FM, Holland FM Spanje en LoopreizenRadio. 

Rico is een radioman in hart en nieren en is door de jaren heen binnen de radiowereld met succes in vele functies actief geweest. Naast presentator, was hij bij verschillende radiostations ook actief als Station Manager, Programmaleider, Music Director en Station Voice. Daarnaast produceert hij commercials, promo’s en jingles, is hij stemacteur en voice-over, coacht DJ’s en is hij pro-tools professional.

In de jaren 90 verzorgde Rico drive in shows voor Mouse Music Service (Mouse Bookings), waar hij discoshows voor o.a. Radio 538, Veronica, Tros, Sanyo en Radio 10 Gold presenteerde.

Bij 4EVER49 presenteert hij op zaterdag tussen 14.00 en 16.00 de 4EVER49 TOP 49. Op hetzelfde tijdstip op zondag is hij te beluisteren in het programma Oud is Goud. Daarnaast presenteert Rico op werkdagen tussen 12.00 13.00 zijn lunchprogramma.

Ronald van der Meer is geboren in Rotterdam, getrouwd met Jolanda en heeft twee, inmiddels volwassen dochters.

Hij is een radiomaker in hart en nieren. Op zijn vijftiende jaar werd hij besmet met het radiovirus en is toen begonnen op zijn zolderkamertje radioprogramma’s te maken. Dat beviel zo goed, dat hij het later professioneel is gaan doen. In de loop der jaren heeft hij voor talloze stations radioprogramma’s gemaakt. En zoals het zo vaak gaat, werd ook Ronald gevraagd om in clubs te draaien, waaronder onder andere Demi-Sec en New York New York.

In 2021 is hij programma’s gaan presenteren voor Loopreizen Radio. Toen de plannen voor 4EVER49 Radio het levenslicht zagen, was hij meteen enthousiast. Als een echte 49er wordt Ronald gekenmerkt door vrolijkheid en een positieve levenshouding. Hij is een man die midden in het leven staat en van elke dag een mooie dag probeert te maken en dat is in zijn programma’s goed te horen, want zijn enthousiasme is aanstekelijk!

Zijn persoonlijke muziekvoorkeuren zijn Italo, disco, 80’s en 90’s.

Better safe than sorry!

4EVER49 Media B.V., handelend onder de naam “4EVER49 Radio”, is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens.

Wij verwerken jouw persoonsgegevens wanneer je ons een contactverzoek stuurt. In een dergelijk geval verwerken wij de volgende persoonsgegevens:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Overige door jou verstrekte informatie

Wij kunnen verder persoonsgegevens verwerken middels cookies maar alleen als je daar toestemming voor gegeven hebt. Zie voor meer informatie de cookie-instellingen.  We verwerken overigens in geen geval bijzondere persoonsgegevens.

Indien je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, verwerken wij jouw persoonsgegevens om je die nieuwsbrief te sturen. Althans, als je daar toestemming voorgeeft. Die toestemming kun je overigens te allen tijde intrekken.

Indien je contact met ons opneemt, verwerken wij jouw persoonsgegevens om dat contactverzoek te beantwoorden.

Indien je toestemming geeft voor het gebruik van cookies, verwerken we de relevante persoonsgegevens op basis van jouw toestemming, die je overigens te allen tijde weer kunt intrekken.

Wij verwerken jouw persoonsgegevens op basis van de volgende wettelijke grondslagen:

  • Toestemming in het geval van je inschrijving op de nieuwsbrief
  • Toestemming in het geval van cookies
  • Gerechtvaardigd belang voor het beantwoorden van jouw contactverzoek
  • Voldoen aan wet- en regelgeving indien wij verplicht zijn jouw persoonsgegevens te verwerken

We bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk om de doelen te verwezenlijken waarvoor we de data verkregen hebben.

Als je je inschrijft op onze nieuwsbrief, dan bewaren we jouw persoonsgegevens zolang de door jou gegeven toestemming niet door jou in ingetrokken.

Als je ons een vraag of een contactverzoek stuurt, dan bewaren we jouw persoonsgegevens voor de duur van een jaar in het kader van ons interne kwaliteitssysteem. We kunnen leren van alles wat je ons vertelt. Na dat jaar worden jouw persoonsgegevens verwijderd.

Als we jouw persoonsgegevens verwerken om vanwege het gebruik van cookies, dan bewaren we die gegevens zo lang jij daar toestemming voor gegeven hebt. Trek je die toestemming in, dan verwijderen we ze.

Daar kunnen we kort over zijn: wij verkopen je gegevens niet aan derden. We delen jouw persoonsgegevens alleen met derde partijen als dat nodig is om de hierboven beschreven doelen van de verwerkingen te realiseren. We sluiten in dat geval een passende overeenkomst een dergelijke derde partij die namens ons jouw persoonsgegevens verwerkt, en we zorgen ervoor dat het door die derde partij gerealiseerde niveau van beveiliging passend is.

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens van ons in digitale vorm in te zien, aan te passen, te verwijderen en te ontvangen. Daarnaast heb je het recht om door eventueel gegeven toestemming voor de verwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Je kunt een verzoek sturen naar [email protected]. Om er zeker van te zijn dat het verzoek door jou is gedaan, kunnen wij je om nadere identificatie vragen.

We reageren zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 4 (zegge: vier) weken, op je verzoek. Zodra je verzoek is verwerkt, worden de door jou eventueel voor identificatie verstrekte gegevens verwijderd.

We richten ons op 49ers en hebben niet de intentie om persoonsgegevens te verzamelen over kinderen onder de 16 jaar. Wij kunnen echter niet controleren of iemand dit naar waarheid verklaart. Wij raden ouders dan ook aan om betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, en om te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonsgegevens hebben verzameld van een kind jonger dan 16 jaar, neem dan a.u.b. contact met ons op via [email protected]. Wij zullen deze persoonsgegevens dan direct verwijderen.

Wij nemen niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Wij nemen de bescherming van je (persoons)gegevens zeer serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw (persoons)gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan a.u.b. contact op met [email protected].

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die aan onze website zijn gekoppeld of die je naar onze website hebben doorverwezen. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je dan ook aan de privacyverklaringen van deze websites te lezen voordat je de websites gebruikt.

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die aan onze website zijn gekoppeld of die je naar onze website hebben doorverwezen. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je dan ook aan de privacyverklaringen van deze websites te lezen voordat je de websites gebruikt.

We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling deze webpagina geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Als je vragen hebt over jouw privacy en onze privacyverklaring kun je deze stellen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Omdat wij ook maar ... mensen zijn

Het gebruik van de informatie op deze website is gratis zolang u deze informatie niet kopieert, verspreidt of op een andere manier gebruikt of misbruikt.

Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van 4EVER49 Media B.V. is het niet toegestaan tekst, fotomateriaal of andere materialen op deze website te hergebruiken. Het intellectueel eigendom berust bij 4EVER49 Media B.V. dan wel derde partijen waarmee 4EVER49 Media B.V. een overeenkomst heeft.

Wij streven naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van alles wat middels deze website gepubliceerd wordt. Maar we zijn ook mensen en maken wel fouten. Als u een fout ontdekt, stellen wij het op prijs als u dat aan ons kenbaar maakt.
Wij behouden ons het recht voor om informatie op deze website te wijzigen, verwijderen of opnieuw te plaatsen zonder enige voorafgaande mededeling.
4EVER49 Media B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige informatie die op websites staat waarnaar wij via hyperlinks verwijzen.