Mark van Dale

Mark van Dale (geboren als Marc Pols in Rotterdam) begon aan het begin van de jaren 80 als radio-dj bij Rotterdamse piratenzenders als Havenstad Radio, Radio Amerika en Free Radio Rotterdam. Nadat alle (illegale) piratenzenders uit de lucht gehaald waren was hij één van de pioniers op het legale StadsRadio Rotterdam.

Aan het begin van de jaren 90 werd hij bekend als presentator van het eerste (hardcore) dance-programma op de Nederlandse radio, genaamd “Turbulentie”. In die tijd begon hij ook met het produceren van dancetracks. Met Erik de Koning (DJ Enrico) produceerden zij aanvankelijk gabbertracks onder de naam King Dale, maar het grote succes kwam nadat Mark en Erik melodieuzere clubtrance gingen produceren, met de internationale dancehit ‘Waterverve’ als absoluut hoogtepunt. Ook ‘Kay Merry Go Round”, ‘Something Going On’ (met CB Milton) en ‘Stand Up’ waren grote (club)hits. Door deze bekende hits groeide zijn populariteit, hetgeen resulteerde in diverse shows in binnen- en buitenland. Naast het optreden als DJ op festivals en in clubs is Mark gedurende zijn gehele loopbaan altijd op de radio te horen geweest. Van Paradise FM op Curaçao ging hij naar Fresh FM, Deep Radio en recentelijk naar Wild FM.

 

Mark van Dale is still going strong, de agenda is ook na de Coronabreak weer volop gevuld met optredens, zoals op Den Haag Outdoor, Het Bevrijdingsfestival op het Malieveld, Thuishaven (Summer of Love and Promised Land Festival), Paradigm, 010 Classics, 30 Love, is hij sinds 2019 vaste DJ bij 40Up en mocht hij in augustus 2022 tijdens het afscheid van Charly Lownoise & Mental Theo draaien voor een kleine 18.000 bezoekers in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Bij 4EVER49 presenteert Mark op de doordeweekse dagen tussen 16.00 en 19.00 samen met Debby Roukens het programma Spitsstrook. In de vrijdageditie van dat programma worden ook DJ’s uitgenodigd en geïnterviewd, mini-mixen uitgezonden en is er uiteraard aandacht voor de party-agenda.

De muzikale smaak van Mark is erg divers. Natuurlijk is hij fan van house muziek, maar ook van de sounds van de 90’s en 00’s. Qua artiesten gaat het van The Beatles tot Son Mieux, van Gruppo Sportivo tot Harry Styles en van Talk Talk tot Di-rect.

Rate it

Presentator

0%