4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven
Gerard Joling te gast in Drie Kwart met zijn single Eenzame Kerst Remco De Reus
Waarom seizoensgroenten?
Seizoensgroenten zijn groenten die op dat moment in jouw regio op hun best zijn. Ze worden geoogst in het juiste seizoen, waardoor ze vaak meer smaak hebben, voedzamer zijn en minder belastend voor het milieu. Bovendien zijn ze vaak goedkoper, omdat ze geen lange reis hebben hoeven maken voordat ze op jouw bord belanden. Door te kiezen voor groenten van het seizoen eet je dus niet alleen lekkerder en gezonder, maar ondersteun je ook de lokale landbouw én bespaar je geld. Een win-win-win!
Probeer deze maar eens
Eenvoudig en lekker: winterse stamppot met pastinaak en boerenkool.
Maak deze koude dagen eens deze simpele stamppot:
Wat heb je nodig?
– 500 gram kruimige aardappelen
– 200 gram pastinaak (zoet en licht nootachtig van smaak)
– 200 gram boerenkool
– 1 eetlepel mosterd
– Scheutje melk
– Klontje boter
– Peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
1. Schil de aardappelen en pastinaak, snijd ze in stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
2. Voeg de laatste 5 minuten de boerenkool toe en laat deze meekoken.
3. Giet het kookvocht af en stamp alles tot een smeuïge stamppot met een scheutje melk, boter en mosterd.
4. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
Lekker, makkelijk en helemaal passend bij het seizoen. Zo zorg je ervoor dat je als 49-er vol energie de winter doorkomt!
Ron Davids belde kort geleden al eens met chef Pierre Wind om hem te vragen naar seizoensgroenten:
Geschreven door Wouter Sikkenk
© 4EVER49 Radio - DE MUZIEKSTROOM VAN JE LEVEN