play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Health

Dit geslacht hoeft eigenlijk minder te sporten

today24 juni 2024 21

Achtergrond
share close

Dit geslacht hoeft eigenlijk minder te sporten

Er is niet aan te twijfelen dat sporten heel gezond voor je is, maar het blijkt dat het ene geslacht er meer voordelen uit haalt dan het andere geslacht. Je hoort het goed 1 van de 2 geslachten hoeft minder te bewegen, maar hoe zit dat en hoeveel uur moet dat geslacht sporten.

Welk geslacht hoeft minder te sporten?

Uit onderzoek van van het Smidt Heart Institute in Californië (VS) blijkt dat vrouwen 140 minuten minuten moeten sporten en mannen maar liefst 300 minuten om de kans op vroegtijdige sterfte of hart en vaartziekte te verkleinen. Dit betekend dus dat vrouwen minder hoeven te sporten voor gezondsheidsvoordelen.

Verschil bij het sporten

Maar waarom is dat? Dit is ook door onderzoekers onderzocht. Dit heeft te maken met de verschillende anatomie en fysiologie tussen man en vrouw. Zo hebben mannen hun fysieke voordelen harder nodig. Ze zijn er immers meer van afhankelijk. Zo hebben mannen een groter hart en grotere longen

Deze lichamelijke voordelen hebben vrouwen minder. Daarom vraagt een workout bij een vrouw meer van haar lichaam, hierdoor halen ze meer uit hun work-out per minuut en het maakt niet uit om welke bewegingsvorm het gaat.

Meer sporten en bewegen

Hoewel mannen meer tijd moeten investeren in sporten om dezelfde gezondheidsvoordelen te behalen, is het voor iedereen belangrijk om regelmatig te bewegen. Vrouwen die meer sporten, verkleinen hun kans op een hartaanval met maar liefst 36%, terwijl dit bij mannen 14% is. Blijf dus actief, ongeacht je geslacht, en profiteer van de vele voordelen van bewegen!

Geschreven door Remco De Reus

Rate it
0%